Γεια σας φίλοι του Osarena.
Mπαινω κατευθείαν στο ψητό.
Λοιπόν, δεν θεωρώ το διαδίκτυο ιερή αγελάδα, αλλά ούτε και μέσο που χωρίς αυτό δεν μπορεί κάποιος να ζήσει.
Ειμαι πληροφοριακάριος και θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι δεν ζούμε χωρίς διαδίκτυο.
Και θα ήμουν 100% λάθος.
Κάθε άνθρωπος Ζει και παραζεί χωρις διαδίκτυο.
Το αγαπημένο μου σενάριο σωτηρίας -πλέον- είναι το παρακατω
Υποθέστε πως αύριο αυτό το μέσο το "www" δεν διατίθετο πια!
Γινόταν ας πούμε μια ηλιακή καταιγίδα και καίγονταν αρκετοί servers, routers και data centers.
Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Θα υπήρχε μεγάλη τόνωση στη γειτονιά. Μαγαζιά γειτονιάς θα έπαιρναν ανάσα και θα προσλάμβαναν εργαζόμενους.
Δεν θα υπήρχαν τα άθλια Amazon,Temu και τα τοιαύτα, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, και άλλες αλυσίδες επίπλων και οικιακού εξοπλισμού.
Έτσι, το μικρό μαγαζί θα ερχόταν πάλι κοντά μας.
Λόγω έλλειψης των Socials, θα ξαναγεννιόντουσαν τόποι συνάντησης (καφετέριες, καφενεία, σύλλογοι, σωματεία γειτονιάς).
Τα ταχυδρομεία θα έπαιρναν μεγάλο φόρτο εργασίας με αποτέλεσμα να προσλάβουν χιλιάδες υπαλλήλους για γράμματα, fax, δέματα, κάρτες.
Να δούμε και ένα καρτ ποστάλ στην πόρτα μας.
Θα ξεκινούσαν πολλές προσλήψεις, αφού πολυεθνικές δεν θα είχαν πρόσβαση στις αγορές.
Η τοπική αγορά, βιοτεχνία, σε οτιδήποτε, ρούχα, προιόντα, τρόφιμα, θα ανέβαινε, προσφέροντας πολλές θέσεις εργασίας.
Αυτο θα συμπαρέσυρε όλη την αγορά. Και τα μικρομεσαία μαγαζιά.
Οι άνθρωποι θα έβρισκαν πάλι την επαφή μεταξύ τους.
Αν υπάρχει κάτι που βλέπετε ελπιδοφόρο, αυτό θα ήταν το παρακάτω:
Οι meta-ανθρωποι γυρω μας θα γινόμασταν ξανά άνθρωποι.
Aν συναντούσα τον Τιμ Μπέρνερς Λι ή τον Λαιους Τορβαλτς θα τους έλεγα. το εξής:
Δεν υπάρχει πλέον διορθωση πορείας για τον Τιτανικό που λέγεται διαδίκτυο.
Υπάρχει μόνο η λύση ενός κατακλυσμιαίου γεγονότος που λόγω της πολυπλοκότητας του www θα έχει απελευθερωτικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.
Θεωρήστε με εγωιστή ή ονειροπόλο αλλά πιστεύω ότι εν μέρει
θα συμφωνούσαν σε αρκετά. από τα παραπάνω...