Καλησπέρα σε όλους σας
Ονομάζομαι Κώστας και θεωρώ ότι η τεχνολογική δυστοπία που ζούμε έχει άμεση σχέση με την κοινωνία
και την κατρακύλα της.
Για αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε την κοινωνία πρώτα. Η τεχνολογία θα ακολουθήσει.
Το Οsarena ηταν το καταφυγιο μου. Οπως και πολλών άλλων χιλίαδων αναγνωστων.
Το theWakeShot δεν προχωρησε (για τους γνωστούς λόγους) και μια μέρα ελαβα ένα πολύ ενθαρυντικό
email από τον Κωνσταντίνο για την επανεκκίνηση του πραγματικό osarena.org. Και Αναθάρρησα....
Πέιτε το reboot, πείτε το μαζωξη , πείτε το παλιοπαρέα του παλιού osarena.
Πέιτε το όπως θέλετε. Σημασία έχει να είμαστε παρόντες. Οσο μπορεί ο καθένας μας.
Γνωμη μου δεν θα μας σωσει κανενα VPN, κανενα Tor κανένα Onion routing και καμιά διανομή.
Τα παραπάνω είναι απαραιτητα τεχνολογικά εργαλεία για να βγούμε εξω στον δρομο με περισσοτερη ελευθερία κινήσεων και να βρούμε τους συναθρωπους μας και να μιλήσουμε μαζί τους για την πραγματική κοινωνία που θέλουμε να φτιάξουμε.
Ενα σύνθημα στον τοιχο, ένα σκουντηγμα αλληλεγγύης στην πλάτη αλλάζει πιο πολλά πράγματα
από 1000 διανομές Linux.
Επίσης δεν θεωρώ το web με την σημερινή του μορφή απαραίτητο.
Kαι εξηγούμαι
Οταν στα σπίτια του κόσμου λείπει θέρμανση και φαγητό να είναι ο άλλος χορτάτος, να κάτσει ήρεμος στο τραπέζι με τον υπολογιστή, να έχει ελεύθερο χρόνο, να έχει διάθεση, όρεξη, να γράψει ένα άρθρο
η να διαβάσει ένα βιβλίο με την ηρεμία του τι μπορείς να του πεις;
Tίποτα.
Απλά ψάχνεις να βρεις άτομα που βλέπουν τον κόσμο με τα ίδια μάτια ώστε να αλλάξεις τα ΠΑΝΤΑ.
Αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ. Πιστεύω ότι το OSARENA μαζεύει τέτοιον ποιοτικό κόσμο , μορφωμένο κοινωνικά και που στην κανονικη καθημερινή του ζωή προσπαθεί να αλλάξει ότι μπορεί.
Και όπως έλεγε και ο Μαρξ στην την περίφημη 11η θέση για τον Φόιερμπαχ
«Οι φιλόσοφοι έχουν απλώς ερμηνεύσει τον κόσμο με διάφορους τρόπους· το θέμα είναι να τον αλλάξουμε».
Σας χαιρετώ όλους και όλες σας συντροφικά.